Direct contact met een hulpverlener?

Gratis & anoniem

Whatsappen

Tussen 8.00 en 00.00

Start chat

Tussen 8.00 en 00.00

Bellen

Dag en nacht bereikbaar

Menu bar

Anonieme hulp

Het kan zijn dat je behoefte hebt aan anonieme hulp. Er zijn in Nederland veel mogelijkheden en het is als je hulp zoekt dus goed om te bedenken wat je belangrijk en fijn vindt.

Waarom anonieme hulp?

Je kunt verschillende redenen hebben waarom je liever eerst anonieme hulp wilt, bijvoorbeeld:

 • Schaamte: het kan zijn dat je liever eerst vrijblijvend en anoniem wilt praten met iemand die je niet kent omdat je je heel erg schaamt voor je gokprobleem.

 • Toegankelijkheid: bij anonieme hulp hoef je niet meteen al je gegevens door te geven, dat maakt het gemakkelijker om even snel een vraag te stellen, je verhaal te delen of zonder al te veel gedoe informatie op te vragen.

 • Vrijblijvendheid: wanneer de anonieme hulp niet is wat je zoekt, kan je er eenvoudig mee stoppen. Al is het natuurlijk wel netjes om even aan te geven dat je geen interesse meer hebt.

Welke hulpvorm?

Er zijn zoveel mogelijkheden dat het handig is om te weten welke anonieme hulpvormen er precies zijn en hoe deze werken.

Anonieme zelfhulpgroepen

Deze praatgroepen worden vaak begeleid door ervaringsdeskundigen en vinden meestal wekelijks plaats. Soms wordt er gebruikt gemaakt van de 12-stappen methode, dit is een effectieve methode om in 12 stappen van een verslaving af te komen.

Er zijn specifieke zelfhulpgroepen voor en door gokverslaafden en zelfhulpgroepen voor mensen met alle soorten verslavingen. Zie hier het overzicht:

Ik wil anonieme hulp

Heb je nog geen behoefte aan een zelfhulpgroep, maar wel aan een vrijblijvend en anoniem gesprek? Bijvoorbeeld omdat je even wil praten, of omdat je behoefte hebt aan een advies? Het kan fijn zijn om eerst vrijblijvend telefonisch, per chat of WhatsApp je verhaal te delen met een professional. Voor telefonische hulp kun je gratis bellen naar Loket Kansspel.

0800 24 000 22

Maar er zijn ook andere mogelijkheden voor een anoniem gesprek: Kijk hieronder voor het overzicht. Eén gesprek helpt soms al. Een medewerker geeft je inzicht in je gokgewoonte en persoonlijke situatie. En heb je meer hulp nodig? Dan kijk je samen welke vervolghulp bij jou past.

Ik wil anonieme hulp van een professional

Vooralsnog zijn er weinig instanties waar je anonieme één op één gesprekken kunt voeren met een professional. Wanneer je toch behoefte hebt aan een anoniem gesprek met een psycholoog, kun je overwegen om een lokale therapeut te benaderen en te vragen of het mogelijk is om anonieme gesprekken te hebben. Vraag een van onze medewerkers om advies over waar je het beste op kan letten bij het kiezen van een therapeut.

Ik wil Anonieme e-hulp

Er zijn ook anonieme online hulp programma’s en trajecten. Hieronder vind je een overzicht van zowel anonieme online programma’s en online programma’s waarbij je contact heb met een hulpverlener. Bekijk hier welke vorm van hulp het beste bij je past.

 • Jellinek Online Zelfhulp Gokken
  Met de Online Zelfhulp Gokken van Jellinek kan je gratis, anoniem en zelfstandig je gokgedrag onder controle krijgen. Welke voor- en nadelen ervaar jij en welke stappen kan je ondernemen om het gokken onder controle te krijgen? Als je behoefte hebt aan contact met een hulpverlener dan kan je Jellinek hiervoor benaderen.

 • Gokkendebaas
  Er zijn twee online behandelingen:
  Gokkendebaas.nl – intensief en Gokkendebaas.nl – kort.
  Deze behandeling wordt uitgevoerd door hulpverleners.

 • Ask-Terwille.nl
  Ook Ask-Terwille biedt een volledige online behandeling aan waarbij je contact hebt met een hulpverlener. Deze hulp is online en ook op locatie met een hulpverlener.

 • Novadic-kentron.nl
  Bij dit programma heb je online contact met een hulpverlener. Je werkt achter je computer, waar en wanneer je wilt, aan de opdrachten die deel uitmaken van je behandeling. Dit altijd in combinatie met persoonlijk contact met een hulpverlener.

 • Gokkenondercontrole.nl & Pokerondercontrole.nl
  Hier kan je kiezen voor een volledig online behandeling, of voor een behandeling waarbij je persoonlijke gesprekken op locatie hebt en daarnaast online modules volgt achter je computer.

 • Gokhulp-TOPtraining
  Dit betreft een onderzoeksbehandeling die bestaat uit een combinatie van chat-based cognitieve gedragstherapie en motiverende gesprekken (gegeven door professionele therapeuten) en de online Training Onderbewuste Processen (TOP). De behandeling is geheel gratis, anoniem en online. 

 • Nieuwe kansen jeugd
  behandelt verslaving bij jeugd: 12 t/m 24 jaar via e-mail. Ook gesprekken zijn mogelijk bij Nieuwe kansen jeugd. Telefoon: 073-689 90 90

Article Block
Ervaringsartikel

"Het is nooit te laat!"

Lees verder
Article Block
Ervaringsartikel

Ervaring van A. met loket kansspel

Lees verder
Article Block
Ervaringsartikel

"het gesprek heeft me echt geraakt"

Lees verder
Article Block
Ervaringsartikel

‘Alles wat ik vertrouwde, klopte niet meer.’

Lees verder
Article Block
Ervaringsartikel

Podcast: het verhaal van een ervaringsdeskundige en zijn partner.

Lees verder
Direct contact met een hulpverlener?

Persoonlijk, gratis & anoniem

Whatsappen

Tussen 8.00 en 00.00

Chatten

Tussen 8.00 en 00.00

Bellen

Dag en nacht bereikbaar

Forum

Dag en nacht

Actueel over dit onderwerp