Anonieme hulp
Het kan zijn dat je behoefte hebt aan anonieme hulp. Er zijn in Nederland veel mogelijkheden en het is als je hulp zoekt dus goed om te bedenken wat je belangrijk en fijn vindt.
Waarom anonieme hulp?
Je kunt verschillende redenen hebben waarom je liever eerst anonieme hulp wilt, bijvoorbeeld:
Schaamte: het kan zijn dat je liever eerst vrijblijvend en anoniem wilt praten met iemand die je niet kent omdat je je heel erg schaamt voor je gokprobleem.
Toegankelijkheid: bij anonieme hulp hoef je niet meteen al je gegevens door te geven, dat maakt het gemakkelijker om even snel een vraag te stellen, je verhaal te delen of zonder al te veel gedoe informatie op te vragen.
Vrijblijvendheid: wanneer de anonieme hulp niet is wat je zoekt, kan je er eenvoudig mee stoppen. Al is het natuurlijk wel netjes om even aan te geven dat je geen interesse meer hebt.
Welke hulpvorm?
Er zijn zoveel mogelijkheden dat het handig is om te weten welke anonieme hulpvormen er precies zijn en hoe deze werken.
Anonieme zelfhulpgroepen
Deze praatgroepen worden vaak begeleid door ervaringsdeskundigen en vinden meestal wekelijks plaats. Soms wordt er gebruikt gemaakt van de 12-stappen methode, dit is een effectieve methode om in 12 stappen van een verslaving af te komen.
Er zijn specifieke zelfhulpgroepen voor en door gokverslaafden en zelfhulpgroepen voor mensen met alle soorten verslavingen. Zie hier het overzicht:
AGOG – Stichting Anoniem Gokkers Omgeving Gokkers
Stichting Anonieme Gokkers Omgeving Gokkers (AGOG) is een landelijke zelfhulporganisatie met veel plaatselijke afdelingen in ruim 20 regio’s. De AGOG organiseert anonieme zelfhulpbijeenkomsten voor mensen die gokproblemen hebben, maar ook voor hun omgeving (partner, ouder, broer of zus, familielid of vriend).
Telefoon: 0900-217 77 21 (0,10 per minuut)
E-mail: info@agog.nlBuitenveldert Werkgroepen/Stichting Zelfhelp Nederland
Voor mensen die afhankelijk zijn van alcohol, drugs, gokken, nicotine, medicijnen of vergelijkbare dwangmatige leefgewoontes.
Telefoon: 24 uur bereikbaar : 0800-020 05 96 (gratis)
E-mail: stichting@zelfhelp.nlNA Anonieme Verslaafden
Deze groep is er voor iedere verslaafde die de wens heeft om vandaag niet te toe te geven aan de verslaving.
Telefoon: 020-662 63 07
E-mail: na-holland@na-holland.nlStay Clean groepen
Voor mensen die los willen komen van hun verslaving. Stay Clean heeft een Christelijke grondslag. Mensen die niet gelovig zijn, zijn welkom zolang ze de (Christelijke) identiteit van de groep respecteren.
Telefoon: 030- 634 31 51
Email: info@stayclean.nlGamblers Anonymous (GA) Nederland
De GA staat open voor iedereen die het oprechte verlangen heeft om te stoppen met gokken.
Telefoon: 06 – 434 11 985
E-mail: ganederland@hotmail.comZelfhulpgroepen InTact
De zelfhulpgroepen van InTact staan open voor door verslaving getroffen mensen en hun naasten. Voor de verslaafde deelnemers is het een voorwaarde dat ze als doel hebben om te stoppen. InTact staat nadrukkelijk open voor iedereen en respect voor de ander in woord en gedrag is het centrale uitgangspunt bij al hun werk.
Telefoon: 0570-500 132
Email: info@intactzelfhulp.nlSLICKS
Info- en hulppunt, en ondersteuning vanuit professionele ervaringsdeskundigheid. Advies, informatie en ondersteuning voor iedereen met problemen rondom gokken. (ook voor naasten). Inloop mogelijk op locatie in Amsterdam, bekijk de website voor dagen en openingstijden.
Telefoon: +31 (0)20 700 83 89
Email: info@slicks.info
Ik wil anonieme hulp
Heb je nog geen behoefte aan een zelfhulpgroep, maar wel aan een vrijblijvend en anoniem gesprek? Bijvoorbeeld omdat je even wil praten, of omdat je behoefte hebt aan een advies? Het kan fijn zijn om eerst vrijblijvend telefonisch, per chat of WhatsApp je verhaal te delen met een professional. Voor telefonische hulp kun je gratis bellen naar Loket Kansspel.
0800 24 000 22
Maar er zijn ook andere mogelijkheden voor een anoniem gesprek: Kijk hieronder voor het overzicht. Eén gesprek helpt soms al. Een medewerker geeft je inzicht in je gokgewoonte en persoonlijke situatie. En heb je meer hulp nodig? Dan kijk je samen welke vervolghulp bij jou past.
De Stichting Anonieme Gokkers Omgeving Gokkers (AGOG) is een landelijke zelfhulporganisatie.
Telefoonnummer: 0900-217 77 21 (€ 0,10 per minuut, 24 uur p/d).Mind Korrelatie biedt hulp en advies, toegespitst op je persoonlijke situatie. Je blijft anoniem en niemand komt te weten dat je gebeld hebt.
Telefoonnummer: 0900-1450
(maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 18.00, 15 cent per minuut)InTact herstel & zelfhulp, 24 uur per dag een luisterend oor, ook voor naasten. Telefoonnummer: 088-382 28 80.
Landelijke chatservice verslavingszorginstellingen en Trimbos-instituut
Deze chatservice is een samenwerkingsverband van het Trimbos-instituut met een groot aantal instellingen voor verslavingszorg.Ask-Terwille.nl
Heb je vragen over gokken? Neem via de chat, WhatsApp, telefonisch of via e-mail (anoniem) contact op met één de professionals voor een vrijblijvend gesprek.Brijder e-consult
Per e-mail stel je een vraag aan de ervaringsdeskundigen van Brijder.Mindmasters
Voor contact met een coach kun je whatsappen, een e-mail sturen of een afspraak maken voor een chat.Kentra24 behandelt verslaving bij jongeren van 12 t/m 24 jaar via e-mail of telefonisch. Telefoon: 0413 48 58 58.
Ik wil anonieme hulp van een professional
Vooralsnog zijn er weinig instanties waar je anonieme één op één gesprekken kunt voeren met een professional. Wanneer je toch behoefte hebt aan een anoniem gesprek met een psycholoog, kun je overwegen om een lokale therapeut te benaderen en te vragen of het mogelijk is om anonieme gesprekken te hebben. Vraag een van onze medewerkers om advies over waar je het beste op kan letten bij het kiezen van een therapeut.
Ik wil Anonieme e-hulp
Er zijn ook anonieme online hulp programma’s en trajecten. Hieronder vind je een overzicht van zowel anonieme online programma’s en online programma’s waarbij je contact heb met een hulpverlener. Bekijk hier welke vorm van hulp het beste bij je past.
Jellinek Online Zelfhulp Gokken
Met de Online Zelfhulp Gokken van Jellinek kan je gratis, anoniem en zelfstandig je gokgedrag onder controle krijgen. Welke voor- en nadelen ervaar jij en welke stappen kan je ondernemen om het gokken onder controle te krijgen? Als je behoefte hebt aan contact met een hulpverlener dan kan je Jellinek hiervoor benaderen.Gokkendebaas
Er zijn twee online behandelingen:
Gokkendebaas.nl – intensief en Gokkendebaas.nl – kort.
Deze behandeling wordt uitgevoerd door hulpverleners.Ask-Terwille.nl
Ook Ask-Terwille biedt een volledige online behandeling aan waarbij je contact hebt met een hulpverlener. Deze hulp is online en ook op locatie met een hulpverlener.Novadic-kentron.nl
Bij dit programma heb je online contact met een hulpverlener. Je werkt achter je computer, waar en wanneer je wilt, aan de opdrachten die deel uitmaken van je behandeling. Dit altijd in combinatie met persoonlijk contact met een hulpverlener.Gokkenondercontrole.nl & Pokerondercontrole.nl
Hier kan je kiezen voor een volledig online behandeling, of voor een behandeling waarbij je persoonlijke gesprekken op locatie hebt en daarnaast online modules volgt achter je computer.Gokhulp-TOPtraining
Dit betreft een onderzoeksbehandeling die bestaat uit een combinatie van chat-based cognitieve gedragstherapie en motiverende gesprekken (gegeven door professionele therapeuten) en de online Training Onderbewuste Processen (TOP). De behandeling is geheel gratis, anoniem en online.Nieuwe kansen jeugd
behandelt verslaving bij jeugd: 12 t/m 24 jaar via e-mail. Ook gesprekken zijn mogelijk bij Nieuwe kansen jeugd. Telefoon: 073-689 90 90