Direct contact met een hulpverlener?

Gratis & anoniem

Whatsappen

Tussen 8.00 en 00.00

Start chat

Tussen 8.00 en 00.00

Bellen

Dag en nacht bereikbaar

Menu bar

Hulp voor naasten

Deze pagina is bedoeld voor naasten van gokverslaafden. Wil jij weten hoe je een gokverslaafde kunt helpen, of waar je zelf terecht kunt voor ondersteuning? Lees dan hier verder.

Misschien ben je er net achter gekomen dat je partner, beste vriend of vriendin, of misschien wel je vader of moeder, gokt. Waarschijnlijk ben je erg geschrokken en op zoek naar manieren om hier goed mee om te gaan.

Het kan zijn dat je behoefte hebt aan een gesprek met iemand. Vaak is het voor de omgeving heftig en moeilijk om te leven met een verslaafde en het kan heel goed zijn om hier met een neutraal iemand over te praten.

Waarom is hulp voor naasten iets voor jou?

  • Je maakt je heel veel zorgen en je hebt behoefte aan geruststelling.

  • Je schaamt je ten opzichte van je omgeving voor het gokgedrag van je naaste.

  • Je wilt weten hoe het zit met de financiële zorgen.

  • je wilt weten hoe je het beste kunt omgaan met een gokverslaafde naaste.

Hulp voor naasten

Ook voor jou is het loket bereikbaar. Wil je chatten, appen of gewoon even bellen, dan kan dat naar Loket Kansspel. We helpen je gratis en anoniem en zijn dag en nacht bereikbaar.

Andere hulpvormen

Los van onze hulp zijn er ook andere hulpvormen.

Lees hieronder welke hulp voor naasten er nog meer is.

Schuldhulp

Raken de geldproblemen ook jou en je gezin? Dan kun je contact opnemen met instellingen voor schuldhulp verlening. Lees hier meer op Loket Kansspel over schuldhulp.

Hulp per provincie

Op de website van Help! Mijn dierbare is verslaafd vind je per provincie de mogelijkheden voor het krijgen van hulp. Bijvoorbeeld telefonisch advies, informatiemiddagen, zelfhulpgroepen en workshops. Of een gesprek met ervaringsdeskundigen: andere mensen die hetzelfde meemaken of hebben meegemaakt als jij. Zij kunnen vaak goed helpen om na te denken over jouw relatie met de verslaafde persoon en je eigen wensen en behoeften. Het kan steun geven en leerzaam zijn om te horen hoe anderen omgaan met de verslaving van iemand in hun omgeving.

Stichting Anoniem Gokkers Omgeving Gokkers (AGOG) is een landelijke zelfhulporganisatie met veel plaatselijke afdelingen in ruim 20 regio’s. De AGOG organiseert anonieme zelfhulpbijeenkomsten voor mensen die zelf gokproblemen hebben, maar ook voor de omgeving (partner, ouder, broer of zus, familie of vriend) van gokkers.

De zelfhulpgroepen van Intact staan open voor door verslaving getroffen mensen en hun naasten. Intact staat open voor iedereen, ongeacht afkomst, huidskleur, geloof, sekse of culturele achtergrond. Respect voor de ander in woord en gedrag is het centrale uitgangspunt voor al het werk binnen Intact.

De Landelijke Stichting Familievertrouwenspersonen ondersteunt familie en naasten van mensen met psychiatrische of verslavingsproblemen binnen de GGZ.

Mantelzorg.nl is de landelijke vereniging van en voor mantelzorgers. Ze bieden hen steun, advies, informatie en een stem naar de politiek.

Verder moet op deze pagina: button naar ervarings verhaal van een naaste

Article Block
Ervaringsartikel

"Het is nooit te laat!"

Lees verder
Article Block
Ervaringsartikel

Ervaring van A. met loket kansspel

Lees verder
Article Block
Ervaringsartikel

"het gesprek heeft me echt geraakt"

Lees verder
Article Block
Ervaringsartikel

‘Alles wat ik vertrouwde, klopte niet meer.’

Lees verder
Article Block
Ervaringsartikel

Podcast: het verhaal van een ervaringsdeskundige en zijn partner.

Lees verder
Direct contact met een hulpverlener?

Persoonlijk, gratis & anoniem

Whatsappen

Tussen 8.00 en 00.00

Chatten

Tussen 8.00 en 00.00

Bellen

Dag en nacht bereikbaar

Forum

Dag en nacht

Actueel over dit onderwerp